Снимка: БулфотоЗастрахователната компания Бул инс ще ревизира решението си да не

...
Снимка: БулфотоЗастрахователната компания Бул инс ще ревизира решението си да не
Коментари Харесай

Бул инс ще плати по 50 000 лева за жертвите от Своге

Снимка: Булфото

Застрахователната компания " Бул инс " ще ревизира решението си да не заплаща компенсации на околните на 20-те жертви от трагичния случай с автобус по пътя за Своге през август 2018 година, научи Mediapool.

По-малко от 24 часа, откакто стана ясно, че сдружението е превело едвам по 10 лева на роднините на починалите, компанията е подготвена да премисли обстановката и да изплати минималната сума по застраховка " Злополука " – 50 000 лева

Очаква се до часове решението да бъде обявено публично.

Голяма е вероятността обаче компанията да не се откаже от заведеното правосъдно дело. Ако го завоюва, тя ще има съображение да изиска назад изплатените суми на наследниците.

До сряда сутринта формалната позиция на застрахователя беше, че компанията не дължи компенсации, защото съдбовният курс с рейс на компания " Мобилус 5 " ООД няма характерностите на " постоянен публичен транспорт ", нито на " инцидентен транспорт ", а става дума за " споделено пътешестване ". Изпълнителният шеф на компанията Стоян Проданов обясни, че преведените 10 лева на трима от наследниците са алегорична сума поради наложената от Комисията за финансов контрол насилствена административна мярка (ПАМ) на компанията, изискваща неотложно заплащане. " Ние сме обжалвали мярката в съда, само че защото нашата тъжба не стопира осъществяването, сме превели тази алегорична сума от 10 лева, която, в случай че спечелим делото, ще ни бъде възобновена ", съобщи във вторник Проданов.

По-късно обаче финансовият контрол се произнесе, че превеждането по едвам 10 лева на правоприемник е освен аморално, само че и нелегално, тъй като минималното обезщетение по застраховка " Злополука " на пасажерите е 50 000 лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР